Tečaj kreativnega pisanja

Tečaj je oblikovan kot celostna izkušnja spoznavanja veščin pisanja in vas v treh mesecih popelje skozi tri nivoje znanja: uvodni, nadaljevalni in napredni nivo. Tečaja se lahko udeležite v treh individualnih sklopih ali se ga udeležite skupaj. Mentor delavnic je Rok Sanda.

Na uvodnem nivoju se udeleženci spoznavajo z osnovami kreativnega pisanja in tvorjenjem umetniškega besedila, medtem ko na nadaljevalnem nivoju spoznajo pripovedništvo, dramatiko, scenaristiko, prozo in globine poetičnega jezika bolj podrobno.

Če vas pisanje resno zanima, pa vam svetujemo tudi napredni nivo, ki se v veščine pisanja poglobi bolj podrobno, s še več praktičnega dela in z bolj individualnim pristopom.

Hvala Roku za zelo lepo in pozitivno izkušnjo. Dobil sem zelo kvaliteten vpogled v svet pisanja.

Dennis H.

Delavnice vas bodo pripravile na boljše izražanje, na proces urejanja lastnega besedila, načrtovanje besedilne strukture in na izražanje skozi pisano besedo. Delavnice so primerne za srednješolce, študente in odrasle. Starost ni omejitev. Edini pogoj je želja po ustvarjanju in osnovna kreativna žilica.

Udeleženci se bodo spoznavali z metodami kreativnega pisanja, ki bodo pomagale tako pri kreativnem ustvarjanju proze kot tudi pri kreativnem pisanju na drugih področjih. Veščine kreativnega pisanja so namreč prenosljive, saj koristijo tudi pri trženju, medijskih in multimedijskih komunikacijah, avdio-video produkciji in tudi v administrativnem in akademskem pisanju.

Preverite, kaj so pretekli udeleženci povedali o delavnicah.

Izvedba spletnega tečaja

Video predavanja

Tečaj je razdeljen na tedenske tematske sklope. Vsak teden je novo predavanje na temo kreativnega pisanja, ki si ga boste lahko ogledali ‘v živo’ z ostalimi udeleženci, vendar bo dostopno tudi z zamikom (v primeru da ob terminu ne boste imeli časa).

Vsak teden bo na voljo nov video posnetek in tudi domače naloge so povezane z vsebino predavanja, zato je priporočljivo, da sledite tempu delavnic in si pravočasno ogledate vsak videoposnetek.

Čez teden boste tako imeli čas predelati posnetek, prebrati domače branje, izvesti pisalne vaje. Predavanje in vse vsebine bodo na voljo na posebni strani, ki jo boste prejeli na vaš elektronski naslov na dan pričetka tečaja.

Delavnice so bile tisto, kar sem potrebovala, da sem se drznila nekje začeti.

Gerlinda G.K.

Vaje

Med predavanjem se bodo izvajale tudi pisalne vaje, ki bodo povezane z vsebino predavanja. Te bodo vključene v video predavanje. Poleg vaj, ki so del predavanja, boste prejeli tudi domače naloge. Več o tem spodaj.

Video konference

Pred vsakim predavanjem bo potekala videokonferenca. Na njej se bomo pogovorili o tekočih nalogah (o domačem branju prejšnjega tedna, o domačih pisalnih nalogah). Na video konferenci se boste z mentorjem lahko tudi pogovorili o vsebini predavanja prejšnjega tedna. V primeru, da nimate na voljo spletne kamere boste lahko na videokonferenci prisotni preko tekstovne komunikacije, vendar je to odsvetovano.

Vsaka video konferenca traja predvidoma 60 minut, nato se odpre dostop do predavanj, ki jih lahko spremljate v lastnem tempu skozi teden.

Vsaka video konferenca bo posneta in na voljo za ogled tistim, ki bi morebiti zamudili posamezen termin.

Domače naloge

Vsak teden boste prejeli delo, ki ga boste morali predelati čez teden. Ponavadi bo nekaj za prebrati (kratke zgodbe) in nekaj pisalnih vaj. Pričakuje se visok nivo osebne participacije.

Pričakovalo se bo, da ste do naslednje delavnice predelali vsebine prejšnjega tedna – predavanje, vaje in domače naloge.

Termini

Delavnice potekajo v sklopih po štiri delavnice na nivo. Video konference bodo vsak ponedeljek ob 17.00. Po zaključku video konference se odklene dostop do predavanj in vaj. Vsak teden je nova video konferenca in vsak teden so na voljo nove vsebine.

Naslednji termini

1. nivo
(uvodni)
2. nivo
(nadaljevalni)
3. nivo
(napredni)
2. september, 17:00
(90 minut)
30. september, 17.00
(90 minut)
4. november, 17:00
(90 minut)
9. september, 17:00
(90 minut)
7. oktober, 17:00
(90 minut)
11. november, 17:00
(90 minut)
16. september, 17:00
(90 minut)
14. oktober, 17:00
(90 minut)
18. november, 17:00
(90 minut)
23. september, 17:00
(120 minut)
21. oktober, 17:00
(180 minut)
25. november, 17:00
(180 minut)

Rok za prijavo

Redni rok za prijavo je do 29. 8. 2024.

V primeru, da zamudite redni rok, se lahko še vedno prijavite do začetka tečaja (2. 9. 2024) ali takoj po začetku, vendar se zaračuna 50 EUR za pozno prijavo.

Rok obvlada svoj posel. Priporočam!

Bogdan J.

Cena

Plačilo delavnic je razdeljeno na nivoje. Lahko se udeležite samo 1. nivoja, lahko pa se odločite za daljši sklop. Priporočljiva sta vsaj prva dva nivoja skupaj.

1. nivo je nujen za nove udeležence. Udeleženci, ki ste se že udeležili 1. nivoja, se lahko prijavite na nadaljnje sklope.

En nivo200 EUR
Dva nivoja380 EUR * (5% popust)
Trije nivoji540 EUR * (10% popust)

Račun prejmete po prijavi in ga je potrebno poravnati pred udeležbo na prvi delavnici.

* V primeru vmesne odjave se popust za več nivojev izniči.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Tisti, ki želi pisati, bo na tečaju našel vsa orodja, odgovore in nasvete.

Katka A.

Pogosta vprašanja

Nisem še prepričan/a glede 2. nivoja. A se lahko najprej prijavim samo na 1. nivo in potem naknadno na 2. in 3. nivo?

Seveda. Na nadaljevanje se lahko prijavite do začetka naslednjega nivoja (ali ob naslednjem objavljenem terminu, če vam ta ne odgovarja). Edino, kar izgubite, je morebitni popust ob prijavi na več nivojev skupaj. Ta je namenjen tistim, ki se odločijo za daljši sklop že ob začetku.

Če se naknadno prijavim na 2. in 3. nivo skupaj, dobim tudi popust?

Da. Popust se obračuna ob prijavi na več nivojev skupaj. V primeru dveh nivojev je popust 5%, kot je prikazano zgoraj pri kotizaciji.

Ali lahko plačujem obročno tudi, če se prijavim na več nivojev?

Zaradi slabih izkušenj iz preteklosti te možnosti več ne omogočamo. V primeru, da potrebujete obročno plačilo, se lahko prijavite samo na en sklop naenkrat.

Ali se lahko s tečaja odjavim?

S tečaja se lahko odjavite, vendar je zaradi narave spletnega tečaja odjava možna samo pred pričetkom posameznega nivoja. Torej, če ste se prijavili na več nivojev in med potekom tečaja ugotovite, da vsebine niso za vas, se lahko odjavite od vseh nivojev, ki se jih še niste udeležili.

Ali pri odjavi dobim povrnjen finančni vložek?

Po odjavi se povrnejo sredstva, vendar se odbijejo morebitni popusti, ki ste jih prejeli kot posledica prijave na več nivojev. Torej, v primeru, da ste se prijavili na 1., 2. in 3. nivo tečaja in ste se odjavili pred pričetkom 2. nivoja, dobite povrnjena sredstva za 2. in 3. nivo, vendar se odbije 25% popusta, ki ste ga prejeli ob prijavi na vse tri nivoje.

Kaj pa če pride vmes višja sila in moram tečaj nenadoma prekiniti?

V primeru, da pride do bolezni, izrednih službenih razmer, se o tem posvetujete z mentorjem in se glede na nastalo situacijo najde primerna rešitev za vas. Cilj našega društva ni, da bi ‘služili’ na morebitnih odjavah. Vedno poiščemo primerno rešitev. V preteklosti smo se dogovorili za odlog za pol leta, za popolno stornacijo, za prepis tečaja na drugo osebo, … Našli bomo primerno rešitev!

Nimam nobenih izkušenj s pisanjem. Ali je tečaj vseeno zame?

Tečaj je oblikovan tako, da gre od samih osnov pisanja in od tam dalje gradi vsebine in znanje. Tečaj je tako zelo primeren za začetnike, ki se še nikoli niso lotili pisanja.

Kaj pa če že imam izkušnje s pisanjem? Ali se potem lahko udeležim 2. nivoja?

Tečaj je oblikovan tako za začetnike kot za napredne udeležence. Mogoče boste na prvi delavnici slišali kakšne stvari, ki ste jih že od prej poznali, vendar je ogromno vaj, branja, razmišljanja o pisanju, ki koristijo tudi največjim veteranom pisane besede. Na tečaj se ne morete vpisati samo na 2. ali samo na 3. nivo (razen, če ste v preteklosti že opravili nižje nivoje), ker se vsebine gradijo ena na drugi. Pa tudi na splošno je vaja v skromnosti dobra stvar za proces pisanja. Nihče ni dovolj veteran, da ne bi veliko odnesel od tega tečaja 😉

Ali lahko prijavim drugo osebo na ta tečaj? Poznam enega tipa, ki bi bil tečaj perfekten zanj!

Lahko kupite darilni bon. Ampak odločitev za prijavo na tečaj mora vsak sprejeti sam. Vsekakor jim pa lahko pošljete povezavo do te strani.

Ali bo treba brati svoje pisarije na glas?

Tu in tam kdo deli kakšno svojo vajo z ostalimi, vendar se to od udeležencev ne pričakuje in nikogar se v to ne sili.

Ali je tečaj kvaliteten? Bil/a sem že na več tečajih in seminarjih pisanja. Kaj je drugačnega na tem tečaju?

Podobnega tečaja v Sloveniji ne izvaja nihče. Če niste prepričani o kvaliteti, si lahko preberete komentarje preteklih udeležencev, ki jih najdete na tej strani: Vtisi

Ustvarjanje v sproščenem vzdušju s pravo mero spodbude in kritike.

Eva R.